ERŐSEN AJÁNLOTT

Összefoglaló videón a drámai Magyar Nagydíj
hero image
dppi

Vettel: a motorsportnak muszáj „alternatívákban gondolkodnia” a jövő szempontjából

Miután az elmúlt hétvégén részt vett a Bajnokok Tornáján, Sebastian Vettel elmondta, hogy a motorsportnak nem ártana fenntarthatóbb lehetőségek után néznie a továbbiakban.

A tavalyi év végén visszavonuló négyszeres bajnok az elmúlt napokban ismét versenyautóba ült, hiszen a Svédországban rendezett Bajnokok Tornáján volt jelenése, ahol egészen jól szerepelt, és mind a nemzetek, mind pedig az egyéni versenyben az elődöntőig jutott.

Az esemény során pedig több elektromos autót, valamint belső égésű motorral szereltet is használtak, de ezek is teljesen fenntartható üzemanyaggal működtek, a szervezők ezzel igyekeztek tehát csökkenteni a verseny környezetre gyakorolt káros hatását.

„Imádom a motorsportot és odafigyelek a jövőnkre. Vannak itt fiatal pilóták, nekem is vannak gyerekeim, és szerintem igazi megtiszteltetés volt számomra, hogy úgy mehettem végig a karrieremen, ahogy. Nagy kár lenne, ha egy nap ezt be kellene tiltani nyilvánvaló okokból. Ez a rendezvény nagyszerű, szórakoztató és mindenki jól érzi magát” – nyilatkozta Vettel.

„Jó azonban látni, hogy Frederik [Johansson, a ROC elnöke] és az egész csapat gondolt arra, hogy miként szórakozhatnánk felelősségteljesebb módon. Itt a különböző autókra gondolok, illetve arra, ahogy magát az eseményt szervezték.”

Vettel szerint fontos, hogy az emberek gondoljanak a lehetséges alternatívákra, amennyiben „a jövőben is űzni akarjuk ezt a sportot”. „Mindez szerintem fontos és elkerülhetetlen, ha a továbbiakban is adózni akarunk a sport iránti szenvedélyünknek. Muszáj alternatívákban gondolkodni.”

„Máskülönben folytathatjuk úgy is, ahogyan az előző években tettük, és akkor egy komoly problémával fogunk szembesülni. Ezért is jó látni, hogy az emberek gondolnak az ilyesmire. Persze sok múlik a versenyzés fajtáján is, de ettől még tényleg örömteli, hogy az emberek egy jobb és fenntarthatóbb jövőt akarnak látni.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL