A Repsol Honda versenyzője, Marc Marquez egy nemrég adott interjújában azt hangsúlyozta, szeretne a Hondánál maradni, de van, amit még ennél is jobban szeretne.

Marc Marquez a királykategóriás bemutatkozása óta a Honda alkalmazásában áll, ezen időszak alatt pedig 6 világbajnoki címet, 59 győzelmet és 100 dobogót szerzett. Az utóbbi években viszont a sérülésein kívül a Honda-motor gyengélkedése is nehezítette a spanyol helyzetét.

Marquez szerződése 2024 végéig érvényes, és azt nyilatkozta, hogy szeretne a Hondánál maradni, de ha úgy érzi, nem tud világbajnoki címeket nyerni velük, akkor távozni fog a japán gyártótól.

„Nagyon tisztelem a Hondát és mindig is tisztelni fogom, amiért így bántak velem a két, sérüléssel töltött év alatt – hiszen egy egyáltalán nem volt egy normális szituáció” – kezdte Marquez a Motorsport.com-nak adott nyilatkozatát.

„Viszont 2022 végét írjuk, és az a célom, hogy visszatérjek az élre a Hondával. Persze ha erre nincs lehetőségem, ha úgy érzem, nincsenek meg ehhez az eszközeim, akkor megnézem, milyen opció lenne számomra a legjobb.”

„Ezt már nekik is nyíltan megmondtam. A lenagyobb célom, hogy világbajnoki címeket nyerjek, és a jövőben is erre fogok törekedni. A korábbi szerződéseim során is tisztelettel kezeltem a Hondát, ők voltak az elsők számomra, és nem is tárgyaltam mással.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL