hero image
dppi

Bagnaia: Rossi és Marquez az a két versenyző, akik a különbséget tudták jelenteni a MotoGP-ben

OLVASS TOVÁBB
MOTOGP

Extra belsőkamerás felvételeken Fernando Alonso rajtja a Kínai Nagydíjról

MOTOGP

Magyarországon még trófeát tört vele, most már jobban megy a „trükk” Norrisnak (videó)

MOTOGP

A McLaren pilótája is odaszúrt Lance Strollnak

MOTOGP

Így forgatta ki Magnussen Cunodát a Kínai Nagydíjon, aki nagyon kiakadt

Motorsport.hu
2023/01/05 15:59
A friss világbajnok Francesco Bagnaia rendkívül elismerően nyilatkozott Valentino Rossiról és Marc Marquezről, mellettük pedig Casey Stonert emelte ki, amikor a legnagyobbakról beszélt.
Ajánlott A McLaren pilótája is odaszúrt Lance Strollnak

Hatalmas hátrányból fordítva szerezte meg a 2022-es világbajnoki címet Francesco Bagnaia Fabio Quartararo előtt, a szezon egy bizonyos pontján 91 ponttal volt lemaradva a Yamaha franciájától.

A 25 éves olasz 2007 óta az első ducatis lett, akinek összejött az egyéni világbajnoki cím, ez rajta kívül utoljára Casey Stonernek sikerült. Amikor Bagnaia a sportág legnagyobbjairól nyilatkozott, Stoneren kívül Rossit és Marquezt említette meg:

„Rossi és Marquez az a két versenyző, akik valóban a különbséget tudták jelenteni a sportunkban. Stonerrel együtt ők voltak azok, akik újfajta módon közelítették meg a nagydíjakat.”

„Valentino metamorfikus volt, képes volt alkalmazkodni a MotoGP különböző éráihoz, és vitathatatlanul ő volt a vezető. Marc a határokat feszegette, Stoner pedig egy új motorozási stílust fejlesztett ki.”

„Büszke vagyok, amiért azt mondhatom, hogy Valentino a barátom. Szerencsésnek és kiváltságosnak érzem magam emiatt. Próbálom felhasználni a tapasztalatait, és ennek segítségével fejlődni.”