A Gresini Ducati versenyzője, Marc Marquez arról beszélt, hogy ennyi idősen már nem lesznek gyorsabbak a pilóták, és a fiatalkorban meglévő „extrát” a tapasztalattal kompenzálják.

Marc Marquez idén kezdte meg a 12. szezonját a MotoGP-ben, viszont most már nem a Honda, hanem a Gresini Ducati csapatánál versenyez. Az már most látszik, hogy jó Marquez tempója a GP23-ason, ugyanakkor az újonc Pedro Acosta Katarban és Portugáliában is meg tudta előzni.

A párharcok és az újoncként való berobbantás miatt többen is párhuzamot vontak Acosta és Marquez között, erről pedig a többszörös világbajnokot is megkérdezték. A spanyol szerint fiatalkorban még sokszor nem tudatosak a versenyzők, a kor előrehaladtával pedig konzervatívabbá válnak:

„Az egyik dolog, amikor fiatalabb vagy, hogy nem vagy tudatában annak, hogy mit csinálsz, és néha ez is jól működik. Amikor idősebb leszel, kicsit konzervatívabbá válsz, de nagyobb mértékben használod fel a tapasztalatod.”

„Néhányan azt mondták, hogy a 2020-as sérülésem után erősebb leszek. Viszont nem leszek gyorsabb, mint korábban, mert akkor van meg benned ez a plusz, amikor fiatalabb vagy” – magyarázta az Autosportnak.

„De természetesen egy kicsit többet tudsz használni a tapasztalatodból, és ezt a tapasztalatot ki is kell használnod. Katarban például nyugodt voltam, ahogy az előszezonban is.”

„Hibázni fogok, mert emberek vagyunk, és mi vagyunk az egyetlenek, akik kétszer is elkövetik ugyanazt a hibát. Majd meglátjuk, hogy tudjuk-e így folytatni. Nyilvánvalóan megpróbáljuk megérteni vagy tanulni a Ducatin belüli legjobb srácoktól” – mondta a spanyol.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL