hero image

Ezért marad el annyira Morbidelli Quartararótól a 2022-es MotoGP szezonban

OLVASS TOVÁBB
MOTOGP

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

MOTOGP

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

MOTOGP

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

MOTOGP

Videó: Gasly agya elborult a leintés után

Motorsport.hu
2022/04/20 20:41
A 2022-es szezonban sem történt jelentős változás a Yamaha helyzetével kapcsolatban a MotoGP-ben: egyedül Fabio Quartararo tudja valamennyire tartani az élmezőny tempóját, de legalább Franco Morbidelli úgy érzi, tudja mit kell tennie ahhoz, hogy ez megváltozzon.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

A Yamaha négy MotoGP-versenyzője közül a szezon első négy versenye után csak Fabio Quartararo tudott dobogóra állni a Yamaha M1-gyel, amely idén sem lett gyorsabb az egyenesekben.

A gyári garázs másik oldalán Franco Morbidelli csak 14 pontot szerzett eddig, miután továbbra sem épült fel teljesen a tavalyi térdsérüléséből, és elmondása szerint még mindig nem érti teljesen a Yamaha újabb motorjait – miután a 2019-es géppel második lett a 2020-as szezonban.

„Én is látom, hogy Fabio mennyire összeforrt már ezzel a motorral” – idézi Morbidellit a Motorsport-Total.com. „A szerelőivel együtt nagyon pontos és eredményes változtatásokat tud végrehajtani a motor beállításain.”

„Fabio eredményei alapján én is látom, hogy ő, és a szerelői is kiválóan értik ezt a motort. Egyelőre én nem ismerem ennyire alaposan a Yamahát, de azon fogok dolgozni, hogy ez minél hamarabb megtörténjen” – mondta az olasz, aki Quartararo potenciális távozása után akár a csapat elsőszámú versenyzője is lehet.