A regnáló világbajnok Fabio Quartararo szerződése a szezon végén lejár a Yamaha csapatával, a The Race és a Marca értesülései szerint pedig a japán gyártó már el is kezdett dolgozni a B-terven.

Fabio Quartararo továbbra sem kötelezte el magát a Yamaha csapatával, az idő pedig egyre jobban szorítani fogja a japán motormárkát, hiszen a francia pilóta szerződése 2022 végén lejár jelenlegi csapatával.

A Yamaha pedig a The Race értesülései szerint egy B-tervvel is készülni akar, hogy ne maradjanak lehetőségek nélkül, ha Quartararo a távozás mellett döntene, a portál szerint pedig a legfőbb esélyes Miguel Oliveira lehet.

A spanyol Marca információi szerint pedig Oliveira édesapja és menedzsere, Paolo már tárgyalásban is áll a Yamaha főnökével, Lin Jarvisszal, ami szintén alátámasztja a The Raceértesülését, mely szerint Oliveira lehet a favorit Quartararo pótlására.

Rajta kívül még Jack Miller és Pol Espargaro nevét dobta be a The Race, viszont a szakírójuk, Simon Patterson is megjegyzi, hogy egyiküknek sincs annyi esélye a Yamahához való szerződésre, mint Oliveirának.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL