A MotoGP szezon egyik legkaotikusabb futama érkezik ezen a hétvégén, ugyanis a motorversenyzés királykategóriája Le Mans-ba látogat: az izgalom, esések, eső garantált.

A 2022-es MotoGP szezon 7. futamát Le Mans-ban rendezik ezen a hétvégén, ahol tavaly is meglepetésgyőztes született, miután a flag to flag esős versenyen Marc Marquez az élről esett ki, és kínálta tálcán a győzelmet Jack Millernek.

Mivel már két futam óta belecsaptunk az európai szezon sűrűjébe, a menetrenddel kapcsolatban nem lesznek meglepetések: a MotoGP első szabadedzését pénteken 9:55-től és 14:10-től tartják. Várhatóan ez lesz az egyetlen napja a nagydíjhétvégének, amit megúsz majd eső nélkül a mezőny.

Szombaton a harmadik szabadedzést is 9:55-től tartják, míg a negyediket 13:30-tól, amit közvetlenül 14:10-től követ majd az időmérő – az előrejelzés szerint már esőben.

A vasárnapi futam pedig a megszokottak szerint délután 14:00-kor rajtol majd, és vasárnapra is viharokat jeleznek elő, így akár egy újabb flag to flag verseny sincsen kizárva.

Az biztos, hogy aki meglátja a kockás zászlót, az jó eséllyel pályázik egy pontszerzésre is, legyen szó bármelyik kategóriáról, mivel a francia pályán történik a legtöbb esés az évben: tavaly a versenyhétvége alatt csak a 3-as kanyarban 37-szer estek el.

A futam előtt a bajnoki címvédő Fabio Quartararo áll a pontverseny élén, 7 ponttal áll az Aprilia versenyzője, Aleix Espargaró előtt, de a hétvége nagy esélyese lehet Pecco Bagnaia is, aki Jerezben, a Yamaha egyik erődjében aratott meggyőző fölénnyel győzelmet, miután a jelek szerint végre dűlőre jutott a 2022-es Ducatival.

Magyarországon a MotoGP versenyhétvégéjét továbbra is az Arena 4-en lehet követni.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL