hero image

A csapatot is sokkolta: kivonul a Suzuki a MotoGP-ből!

OLVASS TOVÁBB
MOTOGP

Vettel első győzelme a Red Bullal a hatalmas kínai káoszban

MOTOGP

Belsőkamerás videón Lando Norris szenzációs esős köre a Kínai Nagydíjról

MOTOGP

Videós összefoglaló a Kínai Nagydíj őrült sprint időmérőjéről

MOTOGP

Fernando Alonso úgy dob, mint egy NBA-játékos (videó)

Motorsport.hu
2022/05/03 19:20
Hétfő délután jelentették be hivatalosan, hogy a szezon végén távozik a motorversenyzés királykategóriájából a Suzuki, az egyik versenyzőjüknek pedig van oka aggodalomra az Autosport információi szerint.
Ajánlott Videós összefoglaló a Kínai Nagydíj őrült sprint időmérőjéről

Hétfő délután érkezett a meglepő bejelentés, mely szerint a Suzuki a 2022-es szezon végén távozik a MotoGP-ből, miután 2015-ben tértek vissza a motorversenyzés királykategóriájába.

A japán márka 2020-ban világbajnoki címet nyert Joan Mir révén, a bejelentés pedig annyira váratlan és meglepő volt, hogy az Autosport szerint a csapattagokat is csak hétfőn értesítette az igazgatótanács a döntésről, ami sokkolta az istállót.

A bejelentés kapcsán természetesen kérdéses, hogy a csapat két versenyzője, Joan Mir és Alex Rins hol fogja folytatni a pályafutását. Az Autosport szerint csak Rinsnek van oka az aggodalomra, akinek így kérdésessé vált a jövője.

Joan Mir viszont a Repsol Hondánál lehet esélyes Pol Espargaro mellett, így a spanyol világbajnok egy másik spanyol világbajnok, Marc Marquez mellé kerülhet 2023-ra – amennyiben igaznak bizonyul az értesülés.