hero image
dppi

Verstappen brutális körrel szerezte meg a pole-pozíciót Norris előtt a piros zászlókkal tarkított holland időmérőn

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ennyivel volt gyorsabb a Red Bull a Mercedesnél a Bahreini Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Videón a Ferrarik harca a Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

Motorsport.hu
2023/08/26 16:39
Max Verstappen óriási körrel szerezte meg a pole-pozíciót a 2023-as Forma-1-es Holland Nagydíjon Lando Norris előtt, miközben Charles Leclerc csúnyán összetörte a Ferrarit a Q3-ban.
Ajánlott Ennyivel volt gyorsabb a Red Bull a Mercedesnél a Bahreini Nagydíjon (videó)

Az esősen induló, de utána folyamatosan száradó időmérő számos meglepetést tartogatott, mire eljutottunk volna a „menetrendszerű” Verstappen-pole-hoz.

Már a Q2-ben búcsúzott Lewis Hamilton, aki többször is arra panaszkodott, hogy feltartották az időmérő alatt: a Q2-ben Juki Cunodával akadt össze, vizsgálják is az esetet.

Karrierje során először jutott a Q3-ba a Williamsszel Logan Sargeant, azonban a folyamatosan száradó pályán csúnyán összetörte az autóját, a Q3 első piros zászlóját okozva. Nem volt szerencsésebb Charles Leclerc sem, aki már az első mért köre után csúszott le az ideális ívről, és csapódott oldalasan a szalagkorlátnak.

A legvégén 4 perce volt a pilótáknak arra, hogy megfussák a legjobb körüket, Verstappen pedig nem okozott csalódást: több mint 5 tizedet adott a kiváló formában versenyző Lando Norrisnak, aki kicsit csalódott is volt a második hellyel.

A harmadik helyre már több mint 7 tizedes hátrányban George Russell ért fel, míg a negyedik helyet az egész hétvégén remekül szereplő Alex Albon szerezte meg Fernando Alonso előtt.