Lewis Hamilton sem akarta elhinni, hogy ez megtörténik vele, márpedig megtörtént, ami sokba került.

A 2010-es idény egészen másképpen is alakulhatott volna, többek között Button számára is, aki a Spanyol Nagydíjat követően még vezette a bajnokságot a McLarennel, egy évvel azután, hogy a Brawn GP-vel világbajnok lett, amiből gyári Mercedes lett.

Jenson 70 pontot birtokolt a Ferrarinál versenyző Alonso előtt, aki 67 egységgel várta a folytatást, majd jött Vettel a Red Bullal 60 ponttal. Webber sem volt túl messze a maga 53 pontjával, míg Rosberg 50 ponttal tartotta magát a Mercedesszel.

Ezen a ponton igencsak izgalmas volt a bajnokság, a McLaren 119 pontos volt a 116 pontos Ferrari előtt, míg a Red Bull 113 egységgel követte a két riválist. Rendkívül szoros volt a helyzet, és minden arra mutatott, hogy a McLaren visszatérhet a csúcsra.

A folytatást már mindenki ismeri, Hamilton sem volt szerencsés, amikor röviddel a spanyol futam leintése előtt defektet kapott, majd kiesett. Egészen drámai volt a helyzet, a McLarennél is ledöbbentek, majd Webber megnyerte a versenyt Alonso és Vettel előtt, akit Schumacher és Button követett.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL