A volt Forma-1-es pilóta, Gerhard Berger azt jósolja, hogy összejön a Lewis Hamilton-Adrian Newey álompár a Ferrarinál.

Berger, aki maga is vezetett a Ferrarinak hat éven át karrierje folyamán, úgy gondolja, Newey érkezése lehet a kulcs a Scuderia számára a fenntartható sikerekhez. Mivel Lewis Hamiltonról már tudjuk, hogy Maranellóba készül, a kettejük együttműködése mindenképpen nagy sztori lenne.

Newey nevét már azóta említik a Ferrarival kapcsolatban, hogy bejelentette, elhagyja a Red Bullt 2025 elején. A tervezőt látják sokan a csapat hat konstruktőri és hét egyéni világbajnoki címének a kovácsának.

Az osztrák a Bildnek arról beszélt, mik lehetnek a legjobb opciók a Ferrarinak, miután bejelentették, hogy 2025-re Carlos Sainz helyét Hamilton veszi át: „Nagy kár. Sajnálom őt, mert nagyjából egy szinten van Leclerc-rel. De a Ferrari Hamilton mellett döntött, aki friss lendületet hozhat. Biztos fog magával hozni pár fontos mérnököt, akikre a Ferrarinak szüksége lehet – például Adrian Newey-t.”

A tízszeres futamgyőztes Berger szerint ha Newey valóban Maranellóban köt ki, akkor ismét a bajnokságot uraló erővé válhat a csapat: „Új sikersorozat kezdődhet Vasseurrel, Newey-val, Leclerc-rel és Hamiltonnal. Szerintem ezt a kombinációt nehéz lenne a többieknek megverni.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL