Az RB csapatfőnöke, Laurent Mekies szerint a csapaton múlik, hogy a legjobbat hozzák ki Daniel Ricciardóból hosszú távon, hogy az ausztrált „ne lehessen ne észrevenni.”

Cunoda Júki az idei versenyek nagy részén Ricciardo előtt végzett, 19 pontja van eddig, míg csapattársának csak kilenc, ráadásul a japán pilóta kiérdemelt egy szerződéshosszabbítást is, amit a Kanadai Nagydíj hétvégéje alatt jelentettek be.

Ricciardo – akit az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve durva kritikával illetett, mielőtt múlt héten az ötödik helyről indulva nyolcadik lett – az év végével szabadon igazolhatóvá válik, ha nem hosszabbítanak vele, Mekies azonban a RACERnek arról beszélt, látja jeleit, hogy mennyire jó lehet a 34 éves versenyző, ha megfelelő környezetet teremtenek neki az RB-nél.

„Azon dolgozunk, hogy Daniel a legjobbját tudja nyújtani. És azt hiszem, ezen a hétvégén, ahogy Miamiban és talán még Kínában is, emlékeztetett minket arra, mennyire jó teljesítményt tud nyújtani a megfelelő körülmények között.”

„A mi felelősségünk csapatként, hogy erre koncentráljunk és ezen tűnődünk egész nap. Szóval ha az a kérdés, mire gondolok most, minden nap, minden órában, minden percben azon vagyunk, hogy megtaláljuk neki azt, amivel jöhetnek az eredmények. Kicsit Júkival is ez van. Ha ezt csináljuk, akkor majd nem lehet nem észrevenni. Ha nem csináljuk, akkor csapatként nem teljesítettük a kötelességünket.”AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL